CategoriesKotitreeni

Helppo treeni vastuskuminauhalla kotona

Tiedätkö, mitä hyötyä vastuskuminauhasta on kotitreenaajalle? Vastuskuminauha on loistava väline kotitreenaajalle, sillä pitkällä kuminauhalla voi treenata koko kropan lihaskuntoa, maustaa sykkeennostotreenejä ja tehdä kehonhuoltoa. Vastuskuminauha sopii kaikenlaisille treenaajille ja välineenä se on nivelystävällinen.

Vastuskuminauhoja on saatavilla eri vahvuuksilla. Kuminauhoja kannattaa olla muutama erilainen, jotta kehoa saa treenattua monipuolisesti ja itselle sopivalla vastuksella. Vastuskuminauhan vastusta voi myös helposti säätää erilaisilla otteilla.

Kokeile tätä helppoa lihaskuntotreeniä, johon tarvitset välineeksi vain vastuskuminauhan, sekä jonkin pehmeän alustan, esimerkiksi jumppamaton tai pyyhkeen.

Tee kaikki liikkeet peräkkäin pitäen välissä 30 sekunnin tauot. Kierrä liikkeitä yhteensä kolme kierrosta. Kierrosten välissä voit pitää tarvittaessa hieman pidemmän tauon. Sitten treenin pariin!

1. Kyykky

Aseta kuminauha jalkojen alle ja ota leveä haara-asento. Ota kuminauhan päistä kiinni sellaisella otteella, että kuminauha kiristää hieman. Jarruttele hieman kun kyykkäät alas ja nouse reippaasti ylös. Pidä keskivartalossa hyvä tuki. Huolehdi, että polvet ja varpaat menevät samaan suuntaan ja selkä pysyy suorana. Tee 8-12 toistoa.

2. Kulmasoutu kuminauhalla

Istu lattialle ja laita kuminauha jalkaterien alle. Jalat ovat hieman koukussa. Ota kuminauhan päistä ote, jossa tunnet pienen kiristyksen. Tee kulmasoutu, jossa lavat käyvät lähellä toisiaan. Palauta kädet takaisin suoriksi. Kyynärpäät pysyvät lähellä vartaloa ja ryhti hyvänä. Tee 8-12 toistoa.

3. Pystypunnerrus

Aseta kuminauhan toinen pää jalan alle. Etsi kuminauhaan sopiva vastus ja tuo käsi vartalon sivulle koukkuun. Tee pystypunnerrus suoristamalla käsi napakasti kohti kattoa. Palauta käsi hallitusti alas. Tee 8-12 toistoa kummallakin kädellä.

4. Liike: Hauiskääntö vastuskuminauhalla

Laita kuminauha jalkojen alle ja ota kiinni kuminauhan päistä. Laita kyynärpäät lähelle vartaloa ja tee hauiskääntö. Säädä vastusta etsimällä sopiva vastus otteesta. Tee 8-12 toistoa.

 

Tämä treeni kannattaa tehdä 2-3 kertaa viikossa ylläpitääksesi ja kehittääksesi lihaskuntoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X
Add to cart